THE SMART TRICK OF AORT ANEVRIZMALARıNıN KAPLı STENTLER ILE KAPATıLMASı HAKKıNDA THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması hakkında That No One is Discussing

The smart Trick of aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması hakkında That No One is Discussing

Blog Article

Hastalığın tedavisinde ilk seçenek olarak yerini alan endovasküler cerrahideki son gelişmeler sayesinde, % 100’e yakın başarılı sonuçlarla hastalar sağlıklı bir yaşama kavuşmaktadır.

Baskı etkisi: Anevrizma belli bir boyuta ulaşınca çevredeki dokulara baskı yapar ve bazı belirtilere neden olur. Bu belirtiler anevrizmanın yerleşim yerine göre değişir.

Çeşitli hastalıklar ve durumlar aort duvarının bir kısmının bozulmasına ve anevrizma oluşumuna neden olabilir. Bu nedenler şunlardır:

Aort anevrizmalarını tedavi etmek için tasarlanan Stena Multi-Layer Move Modulator, aort duvarının stabilizasyonunu sağlayarak anevrizmanın büyümesini durduruyor ve damarın içinde sağlıklı kan akışını düzenleyerek kanın sorunsuz bir şekilde taşınmasına lawnımcı oluyor.

4.seven. "Turkiye Klinikleri" reserves the proper to change the companies as well as the context throughout the "Website" whenever. "Turkiye Klinikleri" may well use this correct with none notification and timelessly. "USER"s should make the variations and/or corrections "Turkiye Klinikleri" demanded immediately.

Bazı durumlarda ise, bağ dokusu hastalıkları sebebiyle çok erken yaştaki kişilerde aort anevrizması meydana gelebilmektedir.

Aortun media tabakasıyla beraber dış yarısının beslenmesi ve oksijenlenmesi vasa vasorumlar ile sağlanır. İnfrarenal aortanın media tabakasında vasa vasorum yoktur. Beslenme lümenden diffüzyon yolu ile sağlanır. Aterosklerozis intimal kalınlaşma sonucunda diffüzyonu bozar. Gelişen hipoksemi tunica mediadaki elastik yapılarda dejenerasyona neden olarak duvarı zayıflatır ve anevrizma gelişimine zemin hazırlar.

Distrofik kalsifikasyon doku ölümlerinde sonra sorunlu bölgede kalsiyum toplanmasıdır. Metastatik kalsifikasyon ise; kandaki kalsiyum oranının yükselmesine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Kalsıfikasyonlar aort damarının tıkanması sonucu anevrizmalara neden olabilmektedir. Hatta bu durumun tedavisinin zamanında yapılmayıp, gecikmesi sonucunda kalp beyin gibi hayati organların da etkilenebileceği oldukça ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Damarlarda genişlemeye bağlı olarak ortaya çıkan genişleme sırasında aort damarlarının duvarları incelmeye başlar. Anevrizma sonunun en önemli komplikasyonu bu incelme ve balonlaşma sonrası da damarın yırtılarak iç kanama oluşturma riski olmaktadır.

Damar yaralanması: Kateterin artere yerleştirilmesi sırasında damar yaralanması riski mevcuttur. Bu, aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması ölçü damarın zarar görmesi, delinmesi veya yırtılması anlamına gelir.

Diseksiyon: Kanın basınç ile en içerideki tabakada gelişen bir yırtıktan yeni ve yalancı bir yol yaratarak ilerler.

Hibrit Uygulama: Tek başına endovasküler işlemlerin yetersiz olduğu veya cerrahi riski azaltmak amacıyla yapılan işlemlerdir.

Anestezi: Hastaya derin sedasyon uygulanır. Hastanın bilincini kaybetmesini ve ağrı hissetmemesini sağlayacak bir uyku durumu oluşturulur.

Bu yöntemler, tıkanıklığın fonksiyonel ciddiyetini değerlendirerek invaziv işlem yapılması gereken durumları belirler. Bu sayede gereksiz invaziv işlemlerden kaçınılabilir ve hasta konforu artırılabilir.

Report this page